سنسور ها در تجهیزات زیبایی
انواع سنسور های الکتریکی
سنسور های الکتریکی یا الکترونیکی مانند یک مبدل عمل میکنند. سنسور ها متغیر های فیزیکی مانند نور، گرما، رطوبت، صدا و .... را پیدا و آن ها را به متغیر های الکتریکی تبدیل میکند. انرژی های فیزیکی از اساس آنالوگ (سیگنال پیوسته) پیروی میکنند و پس از شناخته شدن توسط سنسور ها به سیگنال الکتریکی تبدیل می شوند.
انواع سنسور های اصلی بر اساس نوع کارکرد
سنسور تماسی
در سنسور های تماسی از کلید قطع و وصل برای عملکرد آن استفاده می شود.
سنسور های غیر تماسی
از این نوع سنسور در مواردی استفاده می شود که بخواهیم یک سیستم را کنترل کنیم و از پروسه انجام کار یک سیستم مراقبت کنیم تا در صورت ایجاد تغییری در متغیر های محیطی عملکرد سیستم تغییر کند. سنسور با تشخیص یک تغییر در محیط فعال می شود و باعث ارسال سیگنال یا جذب رله یا کنتاکتور می شود. این نوع از سنسور ها دارای سیستم 0 و 1 است.
سنسور غیر تماسی پرکاربردترین سنسور در صنعت می باشد. به این نوع از سنسور ها BERO نیز گفته می شود که در چهار نوع خازنی، سلفی، فوتوالکتریک، التراسونیک موجود است.هر نوع از آنها توان تشخیص جنس ماده خاصی را دارند که در جدول زیر روش (تکنولوژی) کار آن هارا ذکر کرده ایم:
برای مثال سنسوری که برای اندازه گیری استفاده می شود، اندازه گیری را مورد بررسی قرار میدهد و در نتیجه این پروسه خروجی دقیقی را میدهد و در نتیجه خروجی باعث حرکت و یا تغییری در فرایند انجام کار تجهیزات می شود.
سنسور های مجاورتی از نوع خروجی آن ها به 4 دسته تقسیم می شوند
سنسور با خروجی آنالوگ
در این نوع از سنسور ها خروجی یک ولتاژ پیوسته است.سنسور ها علاوه بر این که سرعت بالایی در انتقال اطلاعات دارند میتوان ار آن ها برای کنترل یک فرایند از آن استفاده کرد تا در زمانی که یک تغییر محیطی یا یک خرابی ایجاد شد سریعا تشخیص داده شود.
Normally Close
در این نوع از سنسور دارای یک تیغه استه که این تیغه در حالت بسته می باشد و در هنگام اتصال به حالت باز / وصل در می آید.
Normally Open
در این نوع از سنسور دارای یک تیغه استه که این تیغه در حالت باز می باشد و در هنگام اتصال به حالت بسته / قطع در می آید.
سنسور با خروجی مکمل
این نوع از سنسور ترکیبی از سنسور های Normally Open و Normally Close می باشد و دارای دو تیغه است که هنگام متصل بودن یک تیغه ی آن وصل و یک تیغه ی دیگر آن قطع می باشد.
مزایای سنسور مجاورتی یا غیر تماسی نسبت به سنسور تماسی
* طول عمر بالا
* عدم نیاز به نیرو یا فشار خارجی برای شروع کار
* قابلیت استفاده در تمامی محیط ها
* سرعت بالای سوییچینگ
* نویز نداشتن هنگام کار
* بسیار دقیق
در اینجا انواعی از سنسور های پرکاربرد را نام برده ایم که همگی برای اندازه گیری کمیت های فیزیکی مانند مقاومت، رسانایی، دما، انتقال حرارت و.... مورد استفاده قرار میگیرند
* سنسور دما
* سنسور مجاورتی
* شتاب سنج
* سنسور فشار
* سنسور نور
* سنسور اولتراسونیک
* سنسور گاز
* سنسور رنگ
* سنسور رطوبت
* سنسور مغناطیسی
* سنسور صدا
* سنسور شیب
* سنسور جریان
* سنسور وزن و فشار
به دلیل گستردگی سنسور ها نمیتوان آن هارا به دسته بندی خاصی محدود کرد. ما در این مقاله سعی کردیم دسته بندی های پرکاربرد لیزر را معرفی کنیم.
در مقالات بعدی سعی بر این داریم که به صورت انحصاری هر یک از سنسور ها را معرفی کنیم.